Jdi na obsah Jdi na menu
 


2011 2.-3.7. Nová paka

3. 7. 2011

Do závodu evropské tour se v tomto víkendu v divizi Touring Autocross přihlásilo celkem 26 závodníků z devíti zemí, české barvy hájilo deset samurajů, z nichž se ale do samotného finále probojovalo jen šest, ale to trošku předbíhám.

Od samotných tréningů a rozjížděk byla trať vydatně skrápěna četnými přeháňkami, a tak novopacká červenice dala každému hodně zabrat. Vyjet ze stopy byla často konečná a i servisní tým každého z jezdců si notně užíval, když po každé jízdě bylo třeba zbavit závodní stroje stokilové zátěže v podobě mazlavé hmoty červené barvy nasbírané na okruhu.

 ostry-prujezd.jpg

Matin si ve velké konkurenci vedl výborně a z rozjížděk si vybojoval pro finále A třetí řadu. Startoval tedy ze sedmé pozice, před ním byli ještě tři krajané. V první řadě Václav Fejfar a Ladislav Brožek, které doplňoval Maďar Tamás Kárai a po Martinově levé ruce Aleš Mrkáček. Druhou řadu pak obsadili Paulius Pleskovas (Litva) a Mathias Behringer (Německo), vpravo měl Martin ještě Lajose Gyulu (Maďarsko) a čtvrtou řadu si z finále B vybojovali Luboš Graguška a Jan Bartoš.

I tentokrát se ukázalo, že startovat před první pravou zatáčkou z levé strany, není v tomto terénu velkou výhodou, i když jde o první řadu. Martin se tak hned díky tomu, že byl ve středu pole, dostal po startu na pátou pozici. Neudržel jí sice dlouho, ale udržoval si strategickou pozici vyčkávaje chyb soupeřů, které opravdu přišly. Václav Fejfar sice beznadějně odjel a stále si na první pozici udržoval dostatečný náskok, v prvním kole však odpadl Mathias Behringer a o pár okruhů později měli slušnou kolizi Mrkáček s Brožkem, čímž se vyřadili z dalších bojů.

skok-s-pozadim.jpg

Že se v Pace nedalo na blátě skákat? Dalo!

V předu nadále ujížděl Fejfar následovaný Tamásem Karaiem a Pauliusem Pleskovasem, ale Martin se dostal opět na páté místo, které za Mathiasem Behringerem udržel až do závěru. Z české ekipy byl tak druhý nejlepší a připsal si 12 bodů.

Pořadí finále A:

  1. Václav Fejfar (Škoda Fabia)
  2. Tamás Karai (Škoda Fabia)
  3. Paulius Pleskovas (Ford Fiesta)
  4. Mathias Behringer (VW Polo)
  5. Martin Svoboda (Mitsubishi Lancer)
  6. Jan Bartoš (Škoda Fabia)
  7. Lajos Gyula (Mitsubishi Lancer)
  8. Ladislav Brožek (Ford Focus)
  9. Aleš Mrkáček (Mitsubishi Lancer)
  10. Luboš Greguška (Mitsubishi Lancer)
 

Náhledy fotografií ze složky 2011 07.03 Nová Paka

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář